1 de jul. 2019





A la 1ra sessió del curs:

"La reconstrucció històrica a l’aula. El projecte Barcino Oriens"


de l’Escola d’Estiu del Col·legi de Llicenciats de Catalunya hem parlat dels orígens dels notres Projecte Pedagògic
"Viure, Sentir i Tocar",
el seu context, marc teòric i línies de treball, així com l'experiència a l'escola Joan Pelegrí.



També hem parlat de la Religió a l’antiga Roma, els Auguris i Supersticions.


Finalment hem tractat l’arqueogastronomia i l’art de cuinar: l’Ars Coquendi. Com eren els banquets romans, repàs a les receptes d'Apici i Columella i hem fet un petits tast de Tiropatina piperota (flam amb pebre negre), Dulcia panis, (rostes o coques de santa Teresa o "torrijas"), Bucellata (galetes salades romanes) i hem degustat Mulsum i Hydromeli.




Cap comentari:

Publica un comentari