6 de jul. 2021


FAMILIARIA 2021

Museu Arqueologia de Catalunya

Seu d'Empúries. Emporiae


El Familiaria és un dia que dediquem a les famílies, i per això us oferim un petit festival familiar ple tallers i espectacles per gaudir d'Empúries d'una manera diferent i pensada pels més menuts.  El  proper 31 de juliol arribarà a la seva sisena edició, amb una jornada molt especial al jaciment i al museu que ofereix un ampli ventall d’activitats d’ambientació històrica, culturals, musicals i gastronòmiques, perquè tota la família es diverteixi en un entorn únic.

No us ho perdeu, els que venen repeteixen!



  • Dia: Dissabte 31 de juliol 
  • Horari: De 10h a 20h
  • Preu: 10€ anticipada //  Menors de 5 anys, gratuït . Entrada vàlida per a totes les activitats de Familiaria, inclou l’entrada al jaciment. 
  • El programa té activitats amb reserva prèvia i altres que son obertes a tothom sense reserva. Algunes son per infants i altres també hi podeu participar els adults, per tant haureu de reservar plaça. Durant el festival es pendran les mesures de seguretat i prevenció seguint els protocols que estableixin els plans sectorials de la Generaritat de Catalunya. 

    Compra d'entrades i reserva d'activitats: 

    Com ho heu de fer:

  • Entreu a la web i mireu-vos les activitats amb reserva, trieu sessió, organitzeu-vos la jornada i reserveu.
  • Alguns tallers son per adults i infants, i altres pels menuts, alerta quan reserveu places!
  • Compreu les  entrades al Familiaria, penseu que els menors de 5 anys no paguen però cal treure la seva entrada, veureu la tarifa gratuïta per ells en el moment de la compra.

  • Per a qualsevol incidència envieu-nos un correu a macempuries.cultura@gencat.cat

    PROGRAMA D'ACTIVITATS

    Tallers amb inscripció prèvia  


    Arqueòlegs a la recerca del passat
    Convertiu-vos en arqueòlegs d'Empúries per descobrir el nostre passat...
    10,30h, 12,30h, 16,30
    A partir de 6 anys. 60 min

    Taller de màscares romanes
    Ens fabricarem unes màscares de cartró inspirant-nos en les màscares de teatre antigues, caldrà tenir molta creativitat...
    10.30h , 12.00h , 15.30h 17.00h
    Totes les edats, 50 min.


    Taller de daus romans. Alea!
    Ens fabricarem una bossa de daus per jugar quan ens vingui de gust, i aprendrem els jocs dels antics romans.
    10.30h , 12.00h, 15.30h, 17.00h
    Totes les edats, 60 min.

    Campament Romà
    Barcino Oriens, grup de reconstrucció històrica, muntarà un campament als jardins del jaciment ple de legionaris romans. L'activitat consiteix en una visita al campament per veure com vivien els soldats romans, i un parell d'activitats de mitja horeta en que ens convertirem en legionaris i aprendrem a lluitar com els gladiadors. Descobrirem la Pulchritudo Feminae: els secrets de la bellesa a l'antiga Roma, Tonstrina et Unguentaria, els pentinats i la cosmètica romana amb els Ornatrices Barcinonenses i les Dominae et Ancillae.
    10.15h, 12.15h, 15.30h (amb reserva) 17h obert sense reserva prèvia
    Totes les edats. 90 minuts

    Taller de ceràmica
    La Susanna i en Cristophe de Terrafoc ens ensenyaran a fabricar una peça de ceràmica que podrem fer al nostre gust. Un secret, creiem que son autèntics romans que venen del passat ;-)
    10.15h , 11.30h , 15.30h , 17.00h
    De 4 a 6 anys, 30 min.

    Taller de llànties romanes
    Pels més grans Terrafoc ens ensenyaran a fer llànties de ceràmica com les que es feien servir per il.luminar les habitacions i les estances a l'època romana.
    10.15h , 11.30h , 15.30h , 17.00h
    A partir de 6 anys. 30 min.

    Percussió corporal
    Santi Serratosa és un mestre de la percussió corporal, en aquestes sessions grans i petits ens mourem al ritme de la música utilitzant totes les parts del nostre cos. Us ho passareu genial
    10.15h,12.00h , 15.30h
    Totes les edats. 45 min.

    Taller d'instruments musicals antics
    En aquest taller fusionarem la música amb la història i ens fabricarem el nostre propi instrument musical com els que utilitzaven els artistes romans.
    11.00h , 12.45h , 16.30h
    A partir de 5 anys. 45 min.

    Taller d’Anxoves de l’Escala
    Un clàssic del Familiaria, la gent d'Anxoves l'Escala ens ensenyarà a empotar anxoves. Ens embrutirem bastant les mans, però ens podrem emportanr un fantàstic pot d'anvoxes a casa per fer l'aperitiu.
    11.30h, 12.30h, 16.30h, 17.30h.
    A partir de 5 anys. 45 min.

    *La inscripció als tallers es fa en el moment de la compra de l'entrada a través de la plataforma de venda. Veureu que alguns tallers son només pels infants, i altres son per tota la família, i per tant els grans també us hi podeu inscriure. 


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada