29 de set. 2022

 

Els romans tornen a Montjuïc

Jornades Europees de Patrimoni

Viu Montjuïc!

Dissabte 8 d'Octubre


Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni i Viu Montjuïc, 2.000 anys després, una legió torna a establir el seu campament militar a la muntanya, i desfilarà de nou per Montjuïc, acompanyada de les Ornatrices Barcinonenses i artesans.

Amb la Legio II Traiana Fortis desfilareu i aprendreu les ordres bàsiques per a ser un bon legionari, a endurir les vostres habilitats amb l’espasa i escut, millorar la vostra destresa i habilitats físiques i, fins i tot, a participar amb alguna formació amb la mateixa Legio.

Les Ornatrices potser us donaran algun consell de bellesa romana, amb algun toc de polsim per aquí i els cabells ben recollits, mentre que els artesans us ensenyaran a fer un mosaic. Veniu a fer de romans per un dia!


Activitats gratuïtes!


Taller de Mosaic

Crea el teu propi mural de tessel·les per decorar alguna habitació del teu propi domus.

Totes les edats. Horari: 10h, 11h, 12h Durada: 1 H. 


Demostració de Legio

Activitat d’espectacle on el grup de recreació històrica Barcino Oriens s’encarrega d’ensenyar com és la Legió: vestimenta, armament, comportament, organització, etc.

Espectacle, aforament il·limitat. Horari: 12h, 13:30h, 16:30h, 18h Durada: 30 min.


Taller Infantil Legio

Recreació de la demostració de Legio adaptat perquè infants i adolescents s’uneixin i es converteixin en legionaris. Hauran de passar unes proves i entrenament físic com salt de llargada i d’alçada, aguantar objectes, agilitat, jocs de peus i cintura, de velocitat i de destresa. Aprendran a fer servir espasa i escut i a desfilar, i finalment faran una formació militar amb la resta de legionaris del campament.

Edats: 2-16 anys. Horari: 12:30h, 17:30h, 19h Durada: 30 min.


Demostració de les Ornatrices i taller infantil de pentinats i maquillatge

Demostració per part de les Ornatrices de com es maquillaven a l’època romana, quins materials feien servir i com els feien servir, comparant-los amb els materials actuals, del segle XXI. També ensenyaran a pentinar-se com ho feien a l’Antiga Roma, portant els mateixos estils.

Edats: totes. Horari: 13h, 17h, 18:30h Durada: 15 min.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada