22 de març 2018


Jornada de Reconstrucció, Recreació i Divulgació
Històrica Romana del Grup Barcino Oriens
de l'EJP amb l'Escola Vedruna Gràcia


Aquest propassat divendres 16 de març l’alumnat de l’Escola Vedruna Gràcia  ha visitat  l'Escola Joan Pelegrí per realitzar una activitat d'Aprenentatge-Servei on alumnes, ex-alumnes de l'EJP i membres, tots ells, de Barcino Oriens han impartit dos tallers de Reconstrucció, Recreació i Divulgació Històrica Romana. 


Alumnat de l'Escola Vedruna Gràcia amb els membres
de Barcino Oriens que han impartit els tallers.

Concretament,  el taller d'Ars Ornandi - Ars Ornatrix - Tonstrina et Unguentaria a càrrec de les Ornatrices Barcinonenses; un taller de pentinats i cosmètica romana en què els alumnes han viscut de primera mà com es pentinaven i maquillaven les dominae patrícies del l'alt imperi romà. Han experimentat amb el seu propi cabell i rostre com es veurien pentinades i maquillades com a romanes. També els nois ho han pogut viure, ja que els homes romans també gaudien d'aquest privilegi! 

Han pogut gaudir, també, del taller d'instrucció militar legionària on han conegut quina i com era la  Panòplia dels legionaris romans tot podent-se vestir com ells. I una vegada amb tota l'armadura i armament han après l'Ars Militaria tot desfilant i assajant ordres de combat, com la famosa Testudo; el taller legionari ha estat a càrrec de la Legio II Traiana Fortis.

I per fer una pausa reconfortant en mig de tanta activitat, Barcino Oriens els ha ofert un esmorzar romà amb Dulcia PanisTiropatina Piperatica et Mustum. Podeu trobar les receptes a: Ientacvlvm

Ja ho veieu! Una manera diferent de viure i gaudir de la Història, que només podeu trobar a l'Escola Joan Pelegrí; l'única escola, si no ens equivoquem, que té un grup de Reconstrucció, Recreació i Divulgació Històrica Romana, el Grup Barcino Oriens, grup plenament consolidat que treballa també, colze a colze, amb Museus i Jaciments  per a la dinamització de la Cultura i el Patrimoni arqueològic de Catalunya. 


Valete Bene!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada